נגישות? לא בבית ספרינו / עו"ד מימון פאר
מה הסיבה שרשות מקומית בוחרת להתעלם מצרכיה של ילדה עם מוגבלות שעה שהחוק עומד בברור לצדה של הילדה?

נגישות? לא בבית ספרינו
מה הסיבה שרשות מקומית בוחרת להתעלם מצרכיה של ילדה עם מוגבלות שעה שהחוק עומד בברור לצדה של הילדה? השאלה הזו עולה אצלי במחשבה בכל פעם שאני מטפל בתביעת נגישות נגד רשות מקומית.

פגם בערבות בנקאית – עילה מספיקה לפסילת הצעה
מכרזים ציבוריים המתפרסמים ע"י גופים מנהליים--רשויות מקומיות, משרדי ממשלה ורשויות ציבוריות אחרות – מכתיבים שורה של תנאים בהם נדרש המציע לעמוד, זאת על מנת, שיוכל להתמודד במכרז הפומבי של הרשות.

מסמכי מכרז שלא הוגשו כנדרש
בהצעות שהוגשו במסגרת מכרז פומבי לא נצמדו המציעים להוראות המכרז. השאלה שעולה היא האם חייבת העירייה לפסול את המכרז?

נגישות
הנחת סלב לרשויות המקומיות – לא יעמדו בתכניות ההנגשה הקיימות מאז התווסף ל"חוק השוויון" פרק הנגישות חלפו כבר שלוש עשרה (13) שנים, ועדיין ניראה כי חוסר נגישות חברתית, ועמה הבדידות, נותרה אחת הבעיות המרכזיות בחייהם של אנשים עם מוגבלויות.

דיני עבודה התפטרות
בתחום העבודה, קיימים שורה של חוקים שנועדו להגן על העובד. חוקים אלו ממשיכים להיות תקפים גם אם העובד ויתר על הזכויות שהם מקנים לו. לדוגמא בדיני עבודה התפטרות. ראשית , בטרם פיטורים המעביד חייב לערוך שימוע לעובד.

תביעות נזיקין נגד עיריות
אם נפלתם ונפצעתם בגלל מפגע בשטח ציבורי, הנמצא באחריותה של עירייה, יתכן שאתם זכאים לפיצויים בסך של אלפי שקלים. אין צורך להיות בדרגת נכה, בכדי לקבל פיצוי כספי הולם.

עבודה ופיטורין
בכל שנה, מוגשות לבתי הדין האזוריים והארציים לעבודה, תביעות רבות שנוגעות להפרת זכויות העובדים. מערכת המשפט בישראל, מכירה בזכויות בסיסיות, אשר להן זכאי כל עובד במשק, ללא התלות בהסכם הקיבוצי או בחוזה עבודה אישי.

לשון הרע ואישי ציבור- מהי הזכות העדיפה?
כאשר בית המשפט דן בתביעת לשון הרע שבה התובע הוא איש ציבור צף ועולה ביתר שאת המתח בין זכות הציבור לדעת לבין הזכות לשם טוב.

חוקי עבודה
מה שמאפיין את משפט העבודה בישראל הוא הרצון של המחוקק להגן על זכויות העובדים השכירים. זכויות אלו מוענקות לעובד מכח חוקי המגן והן קוגנטיות- משמע לא ניתן להתנות עליהן. העובד, אינו רשאי לוותר על זכויותיו וגם אם עשה זאת אין לכך תוקף חוקי.

מותר ואסור בעינינו מצלמות מעקב במשרדי העירייה
מימון פאר, עורך דין רשויות מקומיות, בסקירה על המותר והאסור בהתקנה של מצלמות מעקב במקומות עבודה, וכן על ההגבלות של הרשם למאגרי מידע.